Selges

 Aukra kennel katte- og hundepensjonat. 

Følg oss nå på Instagram!

Så mye kunne vært skrevet ned, men jeg skal prøve å skrive litt kortfattet om våre tanker rundt kennel livet her ute. Kanskje kan dette være til hjelp for riktig person.. Hvem vet?..


Å drive kennel (hunde- og kattepensjonat) på Aukra, på vakre lille Gossen øya, har vært en veldig fin opplevelse. Et eventyr vi aldri vil glemme, og aldri kommer til å angre på. Hunder og katter, og oppi alt barna våre..også våre egne dyr. Aukra, og vår grønne lille oase på øya, vil for alltid ha en spesiell plass i våre hjerter. Det er med tungt hjerte vi tar farvel. Men et hus trenger en eier og en eiendom trenger noen som nyter den. Det har vi gjort, og det håper vi nå at noen andre også vil gjøre. Her ute har man masse natur og fine turløyper, som er lett tilgjengelig. Fisking fra båt eller brygge..med eller uten hund;) Det er også mange strender, som fint kan brukes til enkelte av hundene. Jeg skulle jo si litt om kennel-livet. Man blir fort kjent med hundene og finner ut hva de trenger og hva som er mulig med hver enkelt. I tillegg sørget vi for å lage store nok luftegårder, sånn at de fint kunne leke sammen og boltre seg der. Dette er spesielt viktig om sommeren, da det er høysesong og mange firbeinte gjester. Med en ball eller et plaskebasseng der inne, så blir det skikkelig sommer-moro;) Man rekker ikke nødvendigvis å gå tur med alle på sommeren, men det trengs ikke heller med såpass store uteområder. Hundene elsker å løpe og leke sammen der inne.


Vi har ikke hatt store problem med flotten på Aukra. Vi ser rådyrene jevnlig, men de holder seg unna hagen;) (De liker jo ikke hund!)


Kattekennelen hadde vi planer om å utvide. Særlig med tanke på uteområder. Den lille katte-luftegården vi har er utrolig populær, og den skulle vi gjerne hatt en til av. De elsker jo å være ute i gresset, og vi prøvde alltid å la de være mest mulig “fri”. (Man må selvsagt ta hensyn til hvilke katter som kan gå sammen osv..) Vi tenkte å evt kjøpe en brakke til for å lage flere katterom. Deretter kunne vi bygge en skikkelig lufte-veranda i rundt hele huset, med flere avdelinger. Det må nok også på et skikkelig tak på kattehuset.


Hundekennelen hadde vi også tanker om å utvide. Og da tenkte vi særlig på et godt opplegg for små hunder. Og kanskje et bedre mottaksrom/lite utsalg..? Plassen bak garasjen står klar til bruk..


En annen tanke vi hadde var å lage vår egen tur-bane i rundt Brunstykket, som er navnet på det tidligere dyrkede jordet på andre siden av bekken i hagen. Altså i retning Eikrem. Der var planen at vi kunne gjerde inn ganske enkelt, og at vi kunne løpe/gå turer med hundene på vår egen eiendom hele året. Vi ville altså drenere og lage en grusvei i rundt hele området der. Det er masse fine turløyper her ute også altså. (Jærmannburet ble særlig flittig brukt av oss) Denne banen kunne vi derimot også bruke til mye annet, tenkte vi.. (Hest, sykling, radiostyrte biler, firehjuling, løpebane osv..) Vi hadde også en tanke om å plante en bievennlig eng i midten, så kunne man jo evt starte med honning:) Og vi tenkte å plante mange frukttrær og bærbusker langs  Bratthammeren, som er navnet på det lille “fjellet” på eiendommen. Og der oppe kunne man jo bygge en sjarmerende gapahuk… Fin utsikt og vakker solnedgang fra der oppe.. Vi kom så langt som å få lagd oss ei skikkelig bru over bekken;)


En annen tanke vi hadde var å grave en andedam/badedam for hund etc.. (som også kunne brukes til en liten robåt..?) Denne dammen fikk vi dispensasjon til å grave ut av NVE, men lenger kom vi ikke. Vi hadde ender før, og det hadde vært så koselig med en dam for dem. Høner hadde vi også, og geit og kanin.. Og ønsket om flere dyr! Mulighetene er så mange med så stor og fin en eiendom. 200 mål med muligheter! Dette var drømmen, og nå kan noen andre få muligheten.


Bak de to “små” inngjerdingene våre (som vi brukte til høner og geitebinge) er det blitt delvis planert med tanke på å bygge en låve/fjøs/dyre-uthus.. Her ville vi altså ha vår låve.


Juletreplanting var også en tanke vi hadde en gang, og også besøksgård. Det hadde vært noe her ute på Gossen!! Med salg av forskjellig lokalt... Eller hva med å starte liten campingplass? Glamping kanskje? Oy, hva jeg ville gjort her om jeg kunne fortsette. Har man mulighet til å investere litt, kombinert med tid og krefter nok, så er det bare brette opp hendene og gå i gang! Huset her er kanskje gammelt, men det er sannelig solid! Og stort:) Og så sjarmerende... Nå har vi malt det på nytt i nydelig okergult.. Selveste Gosse-fargen for meg ihvertfall! Samme farge som mine besteforeldre hadde på sitt hus i barndommen. Vi har pusset opp masse i kjelleren i sommer. Det ble så fint der! Og huset er blitt skrapet og malt.. Vi har gjort ganske mye både her og der på kort tid. Gamle hus trenger kjærlighet, og det har vi brukt sommeren på å gi dette huset. Vi er takknemlig for å ha vært på Aukra i hele sommer og fått ordnet så mye. Og I tillegg har vi fått koset oss med fine firbeinte gjester. Å drive kennel på Aukra er rett og slett koselig!


På kennel-taket ligger det forøvrig solcellepanel, (nytt i 2018) som enkelt kan kobles til strømnettet. Vi benyttet en batteri bank, men den har vi nå fjernet. Vi har ladet el-bil og vasket klær, og brukt varmepumpe med strøm derfra:) Planen videre var vindmølle og ei lita vannmølle, som også kunne gi egenprodusert strøm.


I ytterkanten av hagen står metall-reisverket til et stort drivhus. Vi kledde det med plast, og hadde lufting i begge ender.. Tanken var å lage ene enden i et permanent materiale, også å trekke opp resten i plast hver vår.. Her trengs det altså grønne fingrer, for vi fikk ikke kommet så langt som vi ville her. Men fungerte gjorde det såvisst! Urter, bær, roser, tomater, squash osv...


For oss ble dette altså så langt vi greide å komme på vakre Aukra, og vi skulle nok gjerne hatt 12 år til her, minst!.. med penger nok, tid nok og krefter til å utvikle eiendommen videre. Vi ble selvsagt veldig glad i vår lille natur-verden:) Kennelen var en drøm som vi realiserte, mens alt det andre av planer helst skulle kommet på plass tidligere... Tenker vi sånn i etterpåklokskapen. Hverdagen og livet vårt med barna våre har vært rolig og veldig godt her ute i havgapet. Og vi angrer ingenting. Men fire barn krever også en stor del av vårt fokuset. Og ny jobb dro oss tilbake til østlandet. Selve kennel-driften på Aukra er jo selvsagt mest lønnsom på sommerhalvåret. Det er også fint mulig å kombinere kenneldriften med annen jobb.


Drøm i vei.. Også gå i gang! Potensialet ligger der, det er hvertfall vi overbevist om. Og eiendommen er altså så vakker og frittliggende! Aukra og Gossen er en perle.. Vi kommer alltid til å komme tilbake hit. Røttene sitter dypt for undertegnede, selv uten å ha vokst opp her. For oss venter nå nye eventyr, men kanskje noen andre vil fortsette sagaen på eiendommen Eikrem 10 her på Gossen? Lykke til!


løpende bilder og oppdateringer for hundene og kattene her ute. instagram.com/grooeverh

Vi sees!